Darter Meulenkamp sneuvelt op WK, Joyce stunt tegen Whitlock

heywoodu

Voor darter Ron Meulenkamp zit het WK van de PDC er weer op. In de eerste ronde boekte hij tegen Diogo Portela zijn eerste zege op een WK, maar Michael Smith was in de tweede ronde te sterk.

Na een stroef begin won Smith de eerste leg met een 112-finish, waarna hij de eerste set uiteindelijk via vijf legs pakte. Met een 96-finish hielp Meulenkamp zich in set twee aan een voorsprong, maar met onder meer een fraaie finish van 132 pakte Smith de set alsnog.

Een finish van 100 met Smith op dubbel 16 hielp Meulenkamp op weg in de derde set, die hij in vier legs pakte. De derde leg in de vierde set leverde maar liefst vier 180's op en werd gewonnen door Smith, die het in de leg daarna afmaakte: 3-1.

Michael Smith - Ron Meulenkamp (Bron: PDC)
Michael Smith - Ron Meulenkamp (Bron: PDC)

De als achtste geplaatste Australiër Simon Whitlock ging er in zijn eerste optreden verrassend af tegen Ryan Joyce, de mondiale nummer 78. De Engelsman won een bij vlagen rotslechte eerste set en pakte set twee met onder meer een strakke 109-finish. Whitlock kwam in set drie op voorsprong, maar via 72 en dubbel 16 maakte Joyce het alsnog met 3-0 af.

Simon Whitlock - Ryan Joyce (Bron: PDC)
Simon Whitlock - Ryan Joyce (Bron: PDC)

James Wade had het in zijn eerste partij knap lastig met de uitstekend gooiende Japanner Seigo Asada, die in vier legs brutaal de eerste set pakte. De volgende twee sets werden - beiden na vijf legs - onderling verdeeld, waarna Wade set vier won. De beslissende vijfde set ging naar een verlenging en daarin wist Wade de Japanner met een 86-finish eindelijk van het lijf te schudden: 3-2.

James Wade - Seigo Asada (Bron: PDC)
James Wade - Seigo Asada (Bron: PDC)

Ook James Wilson en William O'Connor hadden een beslissende set nodig, nadat de Ier in de vierde set verzuimde om dubbel 20 te gooien voor de wedstrijd. Wilson hield in de vijfde set nog even stand, maar met een 90-finish via dubbel 15 gooide O'Connor hem toch uit het toernooi.

James Wilson - William O'Connor (Bron: PDC)
James Wilson - William O'Connor (Bron: PDC)