Skiër Kranjec verrast met winst in Saalbach-Hinterglemm

heywoodu

Alpineskiër Zan Kranjec heeft woensdag in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm voor een verrassing gezorgd door de reuzenslalom in de World Cup aldaar te winnen. De Sloveen pakte zo de tweede zege uit zijn loopbaan.

Na de eerste run was de leiding in handen van de Zweed Matts Olsson, vorig seizoen goed voor zijn enige World Cup-zege. Hij had 0,03 seconden op thuisfavoriet Manuel Feller, terwijl de jonge Zwitser Loïc Meillard (+0,30), Kranjec (+0,52), topfavoriet Marcel Hirscher (+0,71) en diens eeuwige rivaal Henrik Kristoffersen uit Noorwegen (+0,89) ook nog binnen een seconde stonden.

Kristoffersen kon niet echt opschuiven in de tweede run en eindigde als achtste, Hirscher ging weer spectaculair naar beneden, maar moest door wat fouten genoegen nemen met plek zes. Met de top-4 nog bovenaan de piste was de leiding in handen van de Fransman Mathieu Faivre, achtste na de eerste run.
Kranjec nam die leiding vervolgens over, Meillard gaf aan de finish 0,19 seconden op hem toe.

Feller ging vervolgens onderaan de piste onderuit, terwijl hij op podiumkoers was, waarna ook Olsson de finish niet haalde. Kranjec had zo ineens de winst binnen, Meillard mocht voor het eerst het podium op en Faivre eindigde als derde.