Schansspringer Kobayashi met overmacht naar Vierschansentournee

heywoodu

Schansspringer Ryoyu Kobayashi heeft in het Zwitserse Engelberg de laatste World Cup-wedstrijd voor de Vierschansentournee gewonnen. De 22-jarige Japanner kent een sensationeel seizoen en boekte op de Gross-Titliss-Schanze zijn vierde zege van het seizoen.

Al in de eerste ronde was Kobayashi de beste, waarbij eigenlijk alleen de Polen Kamil Stoch en Piotr Zyla hem nog een klein beetje partij konden bieden. Dat was echter niet voldoende om het de Japanner écht moeilijk te maken, zeker niet nadat hij ook in de tweede ronde de beste sprong van iedereen liet zien.

Kobayashi pakte zo de winst met een ruime voorsprong op Zyla, die zijn landgenoot Stoch - die een matige tweede sprong kende - wist te passeren. Stoch hield nog wel net stand en eindigde vlak voor de Duitser Karl Geiger en de Pool Dawid Kubacki als derde.

De vrouwen sprongen ook zondag in het Franse Premanon en wederom was het Katharina Althaus die won. De Duitse was in beide sprongen de beste en won zo ruim voor de Noorse Maren Lundby en de Japanse Sara Takanashi, die Ema Klinec uit Slovenië, de Oostenrijkse Daniela Iraschko-Stolz en de Russische Lidiia Iakovleva met enkele tienden van een punt buiten het podium hield.