Rodelaar Repilov pakt de dubbel, Eitberger slaat terug na dramatisch optreden

heywoodu

De World Cup rodelen in het Amerikaanse Lake Placid heeft zeges opgeleverd voor Duitsland en Rusland. In de staat New York stonden naast de gebruikelijke wedstrijden dit keer ook de sprints op het programma, waarbij de tijd pas na een paar bochten begint te lopen om het effect van de start te verminderen.

De nog altijd maar 22-jarige Rus Roman Repilov won de wedstrijd bij de mannen, zijn vierde reguliere World Cup-zege. Hij was in beide runs de snelste en won met 0,171 seconden voorsprong op de Duitser Johannes Ludwig, terwijl Reinhard Egger uit Oostenrijk met 0,227 seconden achterstand toch wel verrassend de derde plek pakte, vlak voor thuisfavoriet Chris Mazdzer.

Eitberger slaat terug
Na haar werkelijk dramatische optreden in Calgary sloeg Dajana Eitberger bij de vrouwen overtuigend terug. De Duitse was in beide runs de snelste, hoewel de verschillen met grootmeesterin Natalie Geisenberger uiterst klein waren: 0,031 seconden na twee runs. Julia Taubitz, dit seizoen al goed voor haar eerste zege, completeerde op 0,255 seconden het Duitse podium, wat voor het thuispubliek een beetje jammer was: Emily Sweeney, Summer Britcher en de verrassende Brittney Arndt grepen met plek vier, vijf en zes net naast de prijzen.

Bij de dubbels waren wereldkampioenen Toni Eggert en Sascha Benecken een klasse apart. Zowel in de eerste als in de tweede run waren ze veel te sterk voor de rest, aangevoerd door olympisch kampioenen Tobias Wendl en Tobias Arlt, die 0,32 seconden toe moesten geven op hun landgenoten. World Cup-leider Thomas Steu en Lorenz Koller uit Oostenrijk, de revelaties van het seizoen, eindigden op 0,540 seconden als derde.

Dubbels op de sprint
Op de sprint maakte Repilov zijn dubbel compleet, door landgenoot Semen Pavlichenko met 0,034 seconden te kloppen. Ludwig pakte ook hier het podium: hij eindigde op 0,113 seconden als derde, vlak voor olympisch kampioen David Gleirscher uit Oostenrijk (+0,134).

Geisenberger sloeg op de sprint terug met de winst, 0,078 seconden voor Britcher. Het zat allemaal uiterst dicht bij elkaar, want Taubitz werd op 0,086 seconden derde, voor Sweeney (+0,094), Arndt (+0,095) en Eitberger (+0,117).

Ook voor Eggert/Benecken was er de dubbel: de Duitsers waren op de sprint weer een maat te groot voor de rest, maar de thuisfans konden juichen. Mazdzer komt dit seizoen ook in de dubbels in actie en met Jayson Terdiman pakte hij op 0,198 seconden de tweede plek, vlak voor de Canadezen Tristan Walker/Justin Snith (+0,230), Wendl/Arlt (+0,240) en de Letse neefjes Andris en Juris Sics (+0,280).