Juventus wint 199ste derby della Mole

H.Vviv

Juventus heeft de 199ste editie van de Derby della Mole gewonnen. De landskampioen en huidig koploper in de Serie A won dankzij een benutte penalty van Christiano Ronaldo met 0-1 van stadgenoot Torino.

In een leuke eerste helft was de beste kans na een kwartier voor Juventus. Een prachtige redding van Torino-doelman Salvatore Sirigu stond een openingstreffer van Juventus in de weg. Sirgu viel niet veel later uit met een blessure.

Zijn vervanger Salvador Ichazo vloerde halverwege de tweede helft Mario Mandzukic. Ronaldo wist de penalty te benutten en zorgde zo voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Juventus heeft na zestien speelrondes in de Serie A nu 46 punten. Alleen thuis tegen Genoa werden er punten verspeelt. Eerste achtervolger is Napoli, maar wel al op 11 punten van de landskampioen. Napoli speelt zondag tegen Cagliari.

Internazionale won met Stefan de Vrij in de basis met 1-0 van Udinese, waar de Nederlanders Hidde Ter Avest en Bram Nuytinck in de basis stonden. Ook daar viel het enige doelpunt uit een strafschop. De Argentijnse spits Mauro Icardi benutte de strafschop een kwartier voor tijd met een panenka.