Eerste World Cup-zege schansspringer Geiger

heywoodu

Schansspringer Karl Geiger heeft in zijn 107e individuele World Cup-wedstrijd eindelijk zijn eerste zege gepakt. In het Zwitserse Engelberg was de Duitser vooral dankzij een geweldige tweede sprong te beste in de eerste van de twee wedstrijden die er dit weekeinde gehouden worden.

Na de eerste ronde was de leiding in handen van de Rus Evgeniy Klimov, de winnaar van de eerste World Cup-wedstrijd van het seizoen. Hij werd op de voet gevolgd door de Pool Piotr Zyla, met wat grotere gaten richting de Duitser Stephan Leyhe, de Oostenrijker Daniel Huber, Geiger, de Pool Dawid Kubacki en de Noor Johann André Forfang.

Forfang sprong zich in de tweede ronde goed naar voren, maar eindigde uiteindelijk op plek vier, twee tienden van een punt achter Huber. Ondanks een mindere sprong hield Zyla zijn tweede plek nog vast: Geiger kwam met zijn topsprong weliswaar voorbij, Klimov zakte flink door het ijs en viel terug van de eerste naar de vijfde plek. Geiger mocht zo met de champagne spuiten, samen met Zyla en - voor de eerste keer in de World Cup - Huber.

In het Franse Premanon kwamen de vrouwen in actie en daar ging de winst naar Katharina Althaus. De Duitse stond na de eerste ronde nog achter de Japanse Sara Takanashi op plek twee, maar een dijk van een tweede sprong bracht haar de winst, vooral ook doordat Takanashi tegenviel. Ze eindigde nog wel als tweede, door de Sloveense Ema Klinec net van het lijf te houden. Tieners Lidiia Iakovleva (Rusland) en Nika Kriznar (Slovenië) werden vierde en vijfde.