Judoka Franssen verliest strijd om brons op Masters

Boris (borisz)

Judoka Juul Franssen heeft geen medaille overgehouden aan de Masters in Guangzhou, het eindejaarstoernooi met de zestien beste darters per gewichtsklasse.

De Nederlandse judoka verloor de strijd om het brons van de regerend olympisch kampioen Tina Trstenhak uit Slovenië. Franssen opende haar toernooi met een zege op Catherine Beauchemin-Pinard uit Canada. Ze verloor vervolgens van de Japanse Mika Tashiro, maar klopte Mungunchimeg Baldorj uit Mongolië tijdens de herkansingsronde.

In de strijd om brons kreeg Franssen een minuut voor het einde van de partij haar derde shido en daarmee hansoku-make. Partij was afgelopen en ze moest genoemen nemen met plek vijf.

De Masters is na het WK het belangrijkste toernooi van het jaar. Toernooiwinst levert 1800 punten op en is daarmee meer waard dan een Grand Slam, wat slechts 1000 punten waard is. Een wereldtitel levert 2000 punten op. Tijdens het eindejaarstoernooi in Guangzhou komen zondag Sanne van Dijke, Karen Stevenson, Guusje Steenhuis, Marhinde Verkerk, Frank de Wit, Noël van ’t End, Michael Korrel, Roy Meyer en Henk Grol nog in actie.