NFL: Chargers naar play-offs na indrukwekkende comeback tegen Chiefs

heywoodu

De Los Angeles Chargers staan voor het eerst sinds 2013 weer in de play-offs in de NFL. Op bezoek bij de Kansas City Chiefs won de ploeg na een indrukwekkende comeback, waardoor beide teams nu op een 11-3 record staan.

De Chiefs begonnen lekker aan het duel: quarterback Patrick Mahomes bereikte Demarcus Robinson met een mooi passje in de endzone, waarna Darrel Williams nog voor het einde van het eerste kwart de tweede touchdown binnen wist te duiken. Een mooie catch van Mike Williams in de endzone bracht de Chargers in het tweede kwart terug, maar Damien Williams dook de derde Chiefs-touchdown binnen in het derde kwart. In datzelfde kwart deed Mike Williams weer van zich spreken: de jonge wide receiver sneed door de Chiefs-verdediging en werkte de tweede Chargers-touchdown binnen, 21-14.

Het bleef een Williams-dag, want dit keer was het Damien (Chiefs) die in het vierde kwart een touchdown scoorde en de thuisploeg op 28-14 bracht. De bezoekers gaven echter niet op en Justin Jackson werd de endzone in geduwd voor 28-21. Met nog enkele seconden te spelen leken de Chiefs het te winnen, zeker nadat Mike Williams de bal in de endzone net niet wist te vangen. Chargers-quarterback Philip Rivers kreeg echter nog een kans en dit keer lukte het wél: hij bereikte Mike Williams (28-27) en wist diezelfde Williams nóg eens te bereiken voor de two-point conversion, waardoor de Chargers met 28-29 wonnen.

Tot slot nog even een waarschuwing voor de liefhebber: dit keer worden de overige wedstrijden niet allemaal op zondag gespeeld, er staan er op zaterdag voor de verandering ook twee op het programma. Om 22.30 uur spelen de New York Jets tegen de Houston Texans, terwijl de Denver Broncos het om 02.20 uur opnemen tegen de Cleveland Browns.

Chiefs - Chargers (Bron: YouTube)