'Ajax heeft Magallán bijna binnen na geaccepteerd bod'

Redactie

Lisandro Magallán blijft nadrukkelijk in beeld bij Ajax. Volgens Argentijnse media heeft de club een bod van negen miljoen euro uitgebracht.

Het Algemeen Dagblad schrijft dinsdagavond over een bedrag van tien miljoen euro. Boca Juniors zou na de verloren finale van de Copa Libertadores tegen River Plate, in het Santiago Bernabéu, van zich laten horen.

Afgelopen zondag verloor Magallán met Boca Juniors de finale van de aartsrivaal door in de verlenging twee goals tegen te krijgen (3-1). Het is niet de eerste keer dat Ajax nadrukkelijk wordt gelinkt met de Argentijse stopper. Eerder zouden de Amsterdammers ook een bod van circa negen miljoen euro hebben neergelegd bij Boca Juniors.

Begin november meldde De Telegraaf al dat Ajax de jacht op Magallán had heropend. De verdediger, die eerder al medisch werd gekeurd in Amsterdam, geldt als opvolger van Matthijs de Ligt, die in verband wordt gebracht met verschillende Europese grootmachten. Magallán zou afgelopen zomer al naar Ajax komen, maar mede omdat Boca geen vervanger kon vinden, opteerde Ajax voor de komst van Daley Blind.

De 25-jarige verdediger ligt momenteel nog tot medio 2021 vast bij de Argentijnse topclub. In totaal heeft Magallán tot dusver 75 wedstrijden gespeeld voor Boca Juniors, waarin hij 3 keer heeft gescoord en 1 keer een medespeler in stelling heeft gebracht. Eerder was Magallán actief voor drie andere Argentijnse clubs: Gimnasia, CA Rosario en Deportivo Defensa.

Update 14 december 21:01 uur
Ajax heeft Lisandro Magallán bijna binnen. Journalist César Luis Merlo van TyC Sports schrijft op Twitter dat Boca Juniors een bod van negen miljoen euro heeft geaccepteerd. Tegenover het Algemeen Dagblad heeft directeur spelersbeleid Marc Overmars bovendien bevestigd dat hij Magallán snel wil toevoegen aan de selectie.