Spectaculair begin WK clubs met comeback en penalty's

heywoodu

Het wereldkampioenschap voor clubs is in Abu Dhabi op spectaculaire wijze begonnen. Al-Ain, landskampioen van de Verenigde Arabische Emiraten, won na penalty's van Team Wellington, de Nieuw-Zeelandse winnaars van de Oceanische Champions League.

De enige wedstrijd in de achtste finales begon uitstekend voor de Nieuw-Zeelandse ploeg. Mario Barcia en Aaron Clapham hadden binnen een kwartier 0-2 op de borden staan, Mario Ilich tekende kort voor rust voor 0-3. Een goal van Al-Ain werd door videoscheidsrechter Danny Makkelie afgekeurd, maar Tsukasa Shiotani bracht de thuisploeg kort voor rust toch nog in de wedstrijd.

Tongo Doumbia tekende een paar minuten na de onderbreking voor 2-3 en vijf minuten voor tijd was het voormalig Groningen- en PSV-speler Marcus Berg die de gelijkmaker scoorde. In de verlenging werd niet gescoord en dus moesten strafschoppen uitkomst bieden. Berg miste, maar na twee Nieuw-Zeelandse missers won Al-Ain alsnog.

De ploeg speelt zaterdag tegen Espérance de Tunis, winnaar van de Afrikaanse Champions League. In de andere kwartfinale spelen het Japanse Kashima Antlers (Aziatische Champions League) en het Mexicaanse Guadalajara (Noord-Amerikaanse Champions League) tegen elkaar. De winnaars spelen dan tegen respectievelijk River Plate (Copa Libertadores) en Real Madrid (Europese Champions League).