Tottenham in slotminuten door, Liverpool speelt Napoli eruit

heywoodu

In de Champions League zijn de eerste acht deelnemers aan de knock-outfase bekend. In groep A was het al duidelijk: Borussia Dortmund won met 0-2 van AS Monaco en is als groepswinnaar door, Atletico Madrid eindigde na het 0-0 gelijkspel bij Club Brugge eveneens op dertien punten en is ook door. Brugge eindigt met zes punten en gaat de Europa League in, AS Monaco druipt met één punt af.

In groep B eindigde PSV met een 1-1 gelijkspel bij Internazionale, wat de Eindhovenaren - net als winst - niks op zou leveren. Inter ligt er door het gelijkspel echter uit en moet de Europa League in: Lucas schoot Tottenham Hotspur in de 85e minuut naar 1-1 bij groepswinnaar FC Barcelona, waardoor de Spurs net als Inter op acht punten kwamen. Op basis van het onderling resultaat zijn de Engelsen echter door en moet Internazionale een niveau omlaag.

Groep C was nog spannend, met in theorie drie mogelijke groepswinnaars. Napoli begon de avond als koploper, maar zal vrij zuur naar bed zijn gegaan: de ploeg moet de Europa League in, nadat Mo Salah Liverpool tegen de Italianen naar de 1-0 winst schoot. Paris Saint-Germain won in Servië met 1-4 van Rode Ster Belgrado en eindigt zo met elf punten als groepswinnaar, voor de negen punten van Liverpool en Napoli. Rode Ster is met vier punten klaar in Europa.

Groep D was allemaal niet zo boeiend meer, in elk geval wat de Champions League betreft. FC Porto was al zeker van groepswinst, Schalke 04 had de tweede plek al vast. Voor Lokomotiv Moskou was er hoop: uit bij Schalke stond het heel lang 0-0, terwijl Europa League-concurrent Galatasaray thuis 2-3 achter stond tegen Porto. Dat bleef zo, maar Alessandro Schopf schoot Schalke in blessuretijd toch naar 1-0 winst, waardoor Galatasaray met vier punten de Europa League in mag en het voor Lokomotiv (drie punten) klaar is.