NFL: Seahawks overklassen Vikings

heywoodu

De Seattle Seahawks hebben in de NFL een belangrijke overwinning geboekt. In eigen huis won de ploeg tijdens Monday Night Football met 21-7 van de Minnesota Vikings. De Seahawks kunnen zich zondag met een zege op bezoek bij de San Francisco 49ers plaatsen voor de play-offs.

Veel werd er aanvankelijk niet gescoord. Sterker nog, na drie kwarten stonden er slechts drie punten op het bord: een field goal van Seahawks-kicker Sebastian Janikowski, die vroeg in het vierde kwart de score verdubbelde met nog een field goal, 6-0.

Halverwege het vierde kwart kregen de Vikings een kans, maar de trap van kicker Dan Bailey werd op knappe wijze geblocked door Bobby Wagner, waarna Seattle los ging. Een indrukwekkende run van quarterback Russell Wilson bracht hem naar de 21-yardlijn en een paar plays later dook Chris Carson de eerste touchdown van de wedstrijd binnen: 14-0, na de 2-point conversion die benut werd door Tyler Lockett na een pass van Wilson.

De Vikings waren nauwelijks onderweg om nog wat te proberen of quarterback Kirk Cousins kreeg de bal uit zijn handen gemept door linebacker Jacob Martin. Cornerback Justin Coleman pikte de fumble op en maakte er een 29-yard touchdown return van: 21-0 en de genadeklap voor de Vikings, waar een touchdown van Dalvin Cook niks meer aan kon veranderen.

 

Seahawks - Vikings (Bron: YouTube)