FOK! Wat een weer: paar koude dagen

Stephan (Stephan5)

Gegroet!  

Het was gisteren wat kalmer weer dan de afgelopen dagen. Helemaal droog bleef het niet, want met name in de ochtend vielen er nog enkele lichte buien. In de middag kwam er langs de kust nog een buitje voor, maar elders in den lande werd het overwegend droog. En dat blijft het ook tot tenminste zaterdagavond. Wel gaan de temperaturen een heel eind naar beneden. Met name vrijdag en zaterdag zijn bijzonder koud. Daarna komt de zachte lucht er weer in. Dit proces gaat gepaard met neerslag, maar over het hoe en wat komen we later te spreken, daar is het nu nog te vroeg voor.

De komende twee tot vier dagen zijn rustig, droog en met een dalende temperatuur. Morgen is het nog een graad of 7, maar op vrijdag mogen we blij zijn als we het vriespunt nog halen overdag. Ook in de nachten komt het tot lichte vorst. De minima schommelen dan rond de -3 graden. Dat komt mede omdat de stroming uit het oosten niet heel sterk is en er ook nog geregeld wolkenvelden voorkomen. 

Ik zei het al, het is maar tijdelijk. In het weekend komt de aanval op dit winterprikje alweer. Daarover spreek ik jullie aan het eind van de week weer. Eerst een paar rustige, kalme en afkoelende dagen.

Tot van de week!  

Regenboog in de vroege ochtend. (Foto: DJMO)
Het afgelopen weekend waren er veel regenbogen te zien. Zo ook bij Monique. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!