Cambuur verslaat Jong PSV dankzij makkelijk gegeven strafschop

H.Vviv

SC Cambuur heeft maandag bij Jong PSV een zege geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Via een laat gegeven strafschop won de ploeg uit Leeuwarden van het belofteteam van PSV.

Cambuur kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Kevin Schindler. Tien minuten later stond het alweer gelijk na een goede aanval van Jong PSV. Cody Gakpo rondde de aanval af na een goede steekpass van Ramon Pascal Lundqvist. Voor Gapko was het alweer zijn negende doelpunt in de Keuken Kampioen Divisie.

Ondanks dat Jong PSV gelijk maakte bleef Cambuur de betere ploeg in Eindhoven. Cambuur kreeg ook voldoende kansen, maar kwam niet tot scoren dankzij een uitstekende spelende Jong PSV-doelman Mike van de Meulenhof.

Jong PSV moest het in het laatste half uur met tien man verder. Bertalan Kun ontving zijn tweede gele kaart na overtreding op de middenlijn. Na de rode kaart kreeg Cambuur nog steeds voldoende kansen, maar had een makkelijk gegeven penalty nodig om tot scoren te komen. Robin Maulun wist dit buitenkansje te benutten.

Jong AZ - Telstar
Ook Jong AZ en Telstar kwamen maandag in actie. In het AFAS Stadion kwam Telstar via Terrel Ondaan na zes minuten op voorsprong. Na rust wist Ondaan zijn tweede van de avond te maken en dat was goed voor een 0-2 zege tegen Jong AZ.