Durrant wint Finder Darts Masters na comeback tegen Veenstra

heywoodu

Glen Durrant heeft in Egmond aan Zee de Finder Darts Masters gewonnen, een van de majors bij dartsbond BDO. Duzza was in de finale te sterk voor Richard Flyers Veenstra.

Veenstra begon uitstekend tegen de favoriet: set één had hij zo binnen, set twee pakte hij door een 0-2 achterstand om te buigen en het met een 141-finish af te maken, alvorens Durrant flink gas gaf en de derde set won.

In de vierde set werd een dijk van een eerste leg van Durrant gevolgd door sterk spel van Veenstra, die onder meer dankzij een 131-finish op 3-1 in sets kwam. Na de korte pauze ging het fout: Durrant kwam in no-time van 3-1 naar 3-4 en gooide daarna ook nog eens een 170-finish. Via 76 maakte hij er een einde aan en met 5-3 won hij zijn derde titel op de Darts Masters.

Durrant rekende in de halve finales af met Mark McGeeney, Veenstra won van Jim Williams. Derk Telnekes werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Veenstra.

Lisa Ashton won het toernooi bij de vrouwen door haar Engelse landgenote Fallon Sherrock met 2-1 te verslaan, waarmee The Lancashire Rose liet zien in vorm te zijn voor het WK. Daar speelt ze in de eerste ronde tegen Jan Dekker. Ashton is nu de achtste persoon in het darts die minstens tien majors gewonnen heeft.