Dortmund wint derby tegen Schalke, Lewandowski helpt met twee goals Bayern aan zege

H.Vviv

Borussia Dortmund heeft de Kohlenpott-derby gewonnen. In Gelsenkirchen won de koploper in de Bundesliga het uitduel met 1-2 van Schalke 04.

Na zeven minuten kopte Thomas Delaney uit een vrije trap van Marco Reus al de 0-1 binnen. Lang wist Dortmund de voorsprong vast te houden, maar na een uur spelen kwam Schalke 04 langszij via een omstreden penalty die werd benut Daniel Caligiuri.

Een kwartier voor tijd bezorgde Jadon Sancho toch de overwinning voor Borussia Dortmund. De pas 18-jarige Engelse aanvaller rondde een mooie aanval af via een geplaatst schot.

Bayern München heeft in eigen huis een simpele zege geboekt op 1. FC Nürnberg. 'Die Rekordmeister' won eenvoudig met 3-0 door onder meer twee doelpunten van Robert Lewandowski. Franck Ribery maakte na rust de andere treffer van het duel. Arjen Robben ontbrak bij Bayern München vanwege een blessure.

Bayern stijgt door de overwinning naar de tweede plaats in de Bundesliga, mede doordat RB Leipzig met 3-0 verloor van SC Freiburg. Borussia Mönchengladbach heeft nog een wedstrijd te spelen en kan de tweede plek weer overnemen als het zondag speelt tegen VfB Stuttgart.

Uitslagen Bundesliga zaterdag
VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 2-2
Bayer Leverkusen - FC Augsburg 1-0
Bayern München - 1. FC Nürnberg 3-0
SC Freiburg - RB Leipzig 3-0
Schalke 04 - Borussia Dortmund 1-2
Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 1-0