Rodelaar Kindl wint ook in Calgary, Duitse dubbeldubbel

heywoodu

Rodelaar Wolfgang Kindl heeft na de World Cup in Whistler ook de wedstrijd in Calgary gewonnen. Op de olympische baan van 1988 hield de Oostenrijkse wereldkampioen de Rus Roman Repilov net van het lijf.

Kindl zette in de eerste run al de snelste tijd neer en mocht in de tweede dus als laatste naar beneden. Alleen Felix Loch bleek sneller dan Kindl, maar de Duitse grootmeester ging in de eerste run al in de fout en werd daarin dertiende, wat hem uiteindelijk een vierde plek opleverde.

Repilov zette twee strakke runs neer en eindigde uiteindelijk 0,066 seconden achter Kindl. Diens landgenoot David Gleirscher pakte op 0,121 seconden de derde plek, vlak voor Loch, en dat mocht ook wel eens tijd worden: Gleirscher werd in Pyeongchang zeer verrassend olympisch kampioen, maar pakte nu dan ook zijn eerste World Cup-medaille.

De tweede plek was na één run overigens nog zeer verrassend in handen van Sebastian Bley, maar de jonge Duitser ging wat minder strak naar beneden in de tweede manche en viel terug naar een alsnog knappe zevende plek.

Bij de dubbels hebben olympisch kampioenen Tobais Wendl en Tobias Arlt hun eerste zege van het seizoen te pakken. In beide runs waren ze de besten, hoewel landgenoten Toni Eggert en Sascha Benecken bij elkaar slechts 0,091 seconden toe moesten geven. Alleen de jonge Oostenrijkers Thomas Steu en Lorenz Koller, winnaars in Innsbruck, bleven verder redelijk in de buurt: met 0,272 seconden achterstand werden ze derde.

Zaterdag is het om 17.40 en 19.05 uur de beurt aan de vrouwen, met om 21.00 uur de estafette. Alles is zoals gewoonlijk hier live te zien.