NFL: Monstertouchdown en droomwedstrijd Henry

heywoodu

In de NFL hebben de Tennessee Titans hun zevende overwinning in dertien wedstrijden geboekt. De ploeg won tijdens Thursday Night Football van de Jacksonville Jaguars: 30-9.

De Titans domineerden, maar het was vooral Derrick Henry die schitterde. In het eerste kwart scoorde hij al een touchdown, in het tweede kwart rende de running back zich de geschiedenisboeken in: hij scoorde een 99-yard touchdown run, de langst mogelijke run in het american football en een evenaring van Tony Dorsett's record. Dorsett was in 1982 namens de Dallas Cowboys de eerste en tot donderdag nog altijd enige ooit die een 99-yard touchdown run wist te maken in de NFL.

Henry was overigens nog lang niet klaar: in het derde kwart kwam hij er met touchdown runs van 16 en 54 yards nog eens overheen. Bij 30-2 wist Dede Westbrook de enige Jaguars-touchdown te scoren, maar dat kon ze uiteindelijk niet meer helpen en dus was de negende nederlaag een feit. De Jaguars zijn daarmee uitgeschakeld in de strijd om de play-offs, en door de winst van de Titans is het ook voor de New York Jets klaar.

Titans - Jaguars (Bron: YouTube)