Uitslag PSV - Excelsior

H.Vviv

PSV heeft zich herstelt van het puntverlies van vorige week tegen Feyenoord. In het thuisduel tegen Excelsior won de landskampioen met 6-0.

Na een kwartier spelen kwam PSV op voorsprong. Na een matige uittrap van Excelsior-keeper Sonny Stevens onderschepte Angeliño de bal en gaf vervolgens de assist op Luuk de Jong, die de 1-0 maakte.

Na het half uur werd de voorsprong verdubbeld. Een vrije trap van Hirving Lozano werd ongelukkig in eigen doel gekopt door Robin van der Meer. Na rust maakte ook Jurgen Mattheij een eigen doelpunt, waardoor het na vijftig minuten 3-0 op het scorebord stond.

Excelsior leek de schade nog enigszins te beperken, maar in de laatste tien minuten wist PSV nog drie keer te scoren. Invaller Donyell Malen bracht de stand op 4-0 na goed voorbereidend werk van Erick Gutiérrez, die zijn eerste basisplaats had bij PSV. Steven Bergwijn maakte de 5-0 en in de blessuretijd wist De Jong zijn veertiende doelpunt van het seizoen te maken en is daarmee topscorer in de eredivisie.

PSV

6 - 0

Excelsior

 17' De Jong
 34' v.d.Meer (ed)
 52' Mattheij (ed)
 80' Malen
 89' Bergwijn
 90+2' De Jong
   
 
 Gele kaart: Sainsbury, (PSV), Bruins,v.d.Meer, El Hamdaoui, (Excelsior)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.100
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Dumfries
Sainsbury
Viergever
Angelino
Rosario
Gutiérrez
Hendrix (Sadílek/78)
Bergwijn
De Jong
Lozano (Malen/72)
  Stevens (Damen/46)
Fortes
Mattheij
Matthys
v.d.Meer
Bruins
Messaoud
Koolwijk(Haspolat/71)
Mahmudov El Hamdaoui
Ómarsson (Burnet/35)