Van Bommel verwelkomt zestienjarig toptalent op trainingsveld

Redactie

Mohammed Ihattaren heeft woensdag voor het eerst meegetraind met de hoofdmacht van PSV. Dat meldt de club zelf via Twitter.

De zestienjarige aanvallende middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan, maakt de afgelopen maanden veel indruk in het Onder-19-elftal van de Eindhovenaren en krijgt nu van trainer Mark van Bommel de kans om aan het grote werk te ruiken.

Ihattaren wordt binnen PSV gezien als een van de meest veelbelovende spelers in de jeugdopleiding en de club zette eerder dit jaar dan ook alles op alles om hem een contract tot medio 2021 te laten ondertekenen. De koploper van de Eredivisie was daarmee een aantal buitenlandse gegadigden te snel af, aangezien ook Manchester City, Hamburger SV, RB Leipzig, Chelsea en Manchester United aasden op de handtekening van het talent.

De linkspoot maakt dit seizoen opnieuw indruk in de UEFA Youth League en kreeg vorige week nog de handen op elkaar met een geweldige assist tegen de leeftijdsgenoten van Barcelona. Ihattaren maakte nog geen minuten bij Jong PSV, maar het lijkt aannemelijk dat hij eerst zijn debuut zal maken in de Keuken Kampioen Divisie voordat hij daadwerkelijk vast onderdeel uit gaat maken van de selectie van de hoofdmacht.