Chelsea bereikt bijzondere mijlpaal in Premier League

Redactie

Chelsea heeft zondag voor de 1000ste keer op eigen veld gescoord in de Premier League. Pedro opende namens de thuisploeg de score tegen Fulham. De wedstrijd eindigdde in 2-0.

In de lokale derby op Stamford Bridge had Pedro amper vier minuten nodig om de bal in het doel te krijgen na een pass van N'Golo Kanté. Het is het 1000ste doelpunt van The Blues in eigen stadion sinds de start van de Premier League in 1992. Die duizend goals werden gemaakt door 116 verschillende spelers.

Chelsea is pas de derde club die deze grens heeft bereikt. De andere twee zijn Manchester United (1079) en Arsenal (1029). Frank Lampard heeft in de competitie het vaakst op Stamford Bridge gescoord, namelijk 79 keer. Met 69 treffers is Didier Drogba de nummer twee en Eden Hazard staat nu op 47.

De vroege goal tegen Fulham was een mooie opsteker voor de ploeg van Maurizio Sarri die vorige week voor het eerst dit seizoen verloor in de competitie. Tottenham Hotspur was op Wembley met 3-1 te sterk. Chelsea staat tien punten achter koploper Manchester City, maar bij winst op Fulham is dat dus weer zeven.