Gewapende overvallers overvallen door tegenstand

Monique Verlind (DJMO)

Een getuige aarzelde zaterdagavond geen moment toen hij onbedoeld betrokken raakte bij een overval op een winkel aan de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen. Hij sloeg het vuurwapen uit de handen van de 17-jarige overvaller en samen met de winkelier overmeesterden zij beiden de nog jonge overvaller.

Twee verdachten kwamen gewapend en al rond 20.45 uur de winkel binnen en wilden een overval plegen. Een aanwezige getuige bedacht zich geen moment en sloeg direct het vuurwapen uit de hand bij een van de overvallers. Het wapen vloog door de lucht en kwam terecht op de grond. Dat was nog niet alles, de getuige zette samen met de eigenaar de verdachte klem in afwachting van de inmiddels gewaarschuwde politie.

Agenten die snel ter plaatse waren, konden zo direct de 17-jarige jongen uit Vlaardingen aanhouden. De politie zoekt nog naar de tweede verdachte die na het tumult de winkel uit rende. De man vluchtte in de richting van de nabij gelegen viswinkel.

Vorig weekend overmeesterde een 33-jarige winkelier eveneens in Vlaardingen ook al een 17-jarige verdachte die met een nog voortvluchtige verdachte de Poolse winkel wilde overvallen. De jongen zit nog vast.

Den Haag
Ook in Den Haag mislukte een overval doordat de eignaar van een supermarkt op de Van Zeggelenlaan zich niet liet afschrikken door een 22-jarige knul met een vuurwapen. De knul kwam rond 18.30 uur met een vuurwapen in zijn hand en een bivakmuts op de supermarkt binnen.

In de winkel ontstond een worsteling tussen de eigenaar en de verdachte. De eigenaar wist de verdachte vast te houden tot de politie arriveerde. De verdachte, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Gewapende overvallers overvallen door tegenstand (Stockfoto politie)
Gewapende overvallers overvallen door tegenstand (Stockfoto politie)