Haak nieuwe bondscoach baansprinters

TargaFlorio

Hugo Haak is de nieuwe bondscoach van de baansprinters en zal de nationale selectie verder coachen richting de Olympische Spelen in Tokyo.

Hugo Haak, nu nog werkzaam als interim-bondscoach, traint en coacht de baanselectie sinds het vertrek van Bill Huck. Haak die vorig jaar december stopte met topsport en begin van dit jaar in dienst kwam van de KNWU als assistent-bondscoach krijgt per direct de leiding over de nationale sprintselectie. Hij gaat ondersteund worden door voormalig beroepsrenner Fulco van Gulik, die de rol van assistent-bondscoach gaat vervullen. Van Gulik is sinds de zomer al betrokken bij de nationale selectie.

Hugo Haak: “Ik ben heel blij met de kans die de KNWU mij geeft om bondscoach te worden van de baansprinters. De selectie train ik al een lange periode en vanaf september is daar het coachen bijgekomen. De start van het nieuwe baanseizoen is heel goed verlopen met overwinningen tijdens de voorbije wereldbekers in Parijs, Milton en dit weekend in Berlijn. Het is een hele talentvolle groep en ik kijk er naar uit om samen met hen de ingeslagen weg te vervolgen richting de Olympische Spelen in 2020.”

Thorwald Veneberg, algemeen directeur KNWU: “De afgelopen periode hebben wij Hugo enorme stappen zien maken als trainer en in zijn interim rol als coach. Samen met Hugo en de selectie zijn er gesprekken geweest om te kijken of hij al kan doorstromen naar de rol van bondscoach. Iedereen staat hier positief in en wij zijn dan ook blij dat we het intern hebben kunnen oplossen. We trekken nog een extra coach aan omdat de groep van sporters te groot is voor 1 coach en we hierdoor verder kunnen professionaliseren. Deze nieuwe collega zal ook als embedded scientist werkzaam zijn.”