Vijf man op het podium na super-G Beaver Creek, einde seizoen Dressen

heywoodu

De World Cup alpineskiën in het Amerikaanse Beaver Creek heeft een bijzonder podium opgeleverd op de super-G bij de mannen. Niet drie, maar vijf mannen mochten zich na afloop melden voor de podiumceremonie.

Aleksander Aamodt Kilde had aanvankelijk de snelste tijd staan, maar al snel dook de Oostenrijker Max Franz er 0,41 seconden onderdoor. Vervolgens kwam de Italiaan Dominik Paris naar beneden en ook de grote Süd-Tiroler gaf 0,41 seconden toe op Franz. Aksel Lund Svindal was de volgende en de Noorse veteraan was, jawel, 0,41 seconden langzamer dan Franz.

Zo stonden Kilde, Paris en Svindal dus gezamenlijk op de tweede plek, tot de Zwitser Mauro Caviezel leider Franz tot op 0,33 seconden benaderde. Even leek het bijzondere podium alsnog genormaliseerd te worden, maar Christoph Krenn uit Oostenrijk kwam 0,05 seconden tekort voor een sensatie en eindigde op een alsnog knappe zesde plek.

Een week na zijn tweede World Cup-zege boekte Franz zo gelijk nummer drie, zijn eerste op de super-G. De toch al 30-jarige Caviezel mocht voor de vierde keer in zijn loopbaan - en de derde keer in één week - het podium beklimmen, terwijl Svindal, Kilde en Paris alledrie als derde eindigden.

Voor Thomas Dressen was er minder goed nieuws. De Duitser kwam een dag eerder tijdens de afdaling hard ten val en zijn gekerm was duidelijk te horen. Dat gaf al een indicatie en dat werd al snel bevestigd: de kruisbanden in zijn rechterknie zijn gescheurd en Dressen's seizoen is al voorbij.