Twee maanden cel na openen bus Pringles

heywoodu

Ene Kathleen McDonagh uit Ierland moet twee maanden brommen. Ze heeft in de lokale supermarkt in Cork een bus Pringles geopend en wordt bestraft wegens het beschadigen van een product - de Pringles van €1,50 konden immers niet meer verkocht worden.

Dat is natuurlijk niet het hele verhaal: McDonagh had namelijk een winkelverbod, omdat ze al regelmatig in de problemen was gekomen wegens diefstal en het beschadigen van producten aldaar. Op de dag van haar misdaad bevond ze zich in de winkel, waarna de beveiliging haar vroeg om de zaak te verlaten.

Dat wilde McDonagh niet en dus opende ze de bus Pringles, 'zodat ze me wel móesten laten betalen'. Een en ander kwam uiteindelijk in de rechtszaal terecht, waar de rechter oordeelde dat ze weliswaar de intentie had om de snacks te betalen, maar dat ze niet in de winkel mocht zijn.

De verdediging van de vrouw vroeg om een milde uitspraak, omdat ze destijds net was getrouwd en enkele maanden zwanger was. Daar was de rechter wegens haar lange lijst eerdere overtredingen niet gevoelig voor: hij gaf McDonagh vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk.