Gnabry held van Bayern, ook Dortmund wint

Redactie

Davy Klaassen heeft Bayern München geen pijn kunnen doen. Met Werder Bremen verloor hij met 1-2 van Der Rekordmeister. Ook Borussia Dortmund won.

Bayern had al vroeg een overwicht en vertaalde dat na twintig minuten spelen in een doelpunt. Basisspeler Davy Klaassen moest lijdzaam toezien hoe Serge Gnabry zijn doelman Jiri Pavlenka in twee instanties de baas was. Later maakte de vleugelaanvaller ook nog de tweede Beierse treffer tegen zijn oude club.

Werder liet zich ook niet onbetuigd en een doelpunt van Yuya Osako was verdiend te noemen. Hij won het kopduel van Jerome Boateng en verschalkte de wild uitgestormde Manuel Neuer. Even later volgde een nieuwe tegenslag voor Bayern, dat Franck Ribéry met een blessure moest vervangen.

Dat betekende de terugkeer van Kingsley Coman, die na drie maanden weer fit genoeg is om zijn clubkleuren te verdedigen. Met hem in de ploeg was Bayern in de tweede helft de betere en oud-Ajacied Niklas Moisander greep een negatieve hoofdrol. Eerst verwerkte hij een voorzet van Thomas Müller onvoldoende, waardoor Gnabry nogmaals kon scoren, later ontving de Fin zijn tweede gele kaart en benadeelde hij zijn ploeg, die net een schot van Florian Kohfeldt dichtbij de gelijkmaker was, maar die kwam niet.

Borussia Dortmund 2-0 SC Freiburg
Ook de koploper maakte geen fout. Freiburg verdedigde gegroepeerd, maar kon niet voorkomen dat de zwart-gelen er uiteindelijk toch twee keer goed doorheen kwamen. In de eerste helft verdiende Jadon Sancho een strafschop en die werd feilloos binnengewerkt door clubtopscorer Marco Reus.

Freiburg kreeg met een vrije trap van Jerome Gondorf ook een kans, maar hij had pech dat zijn inzet via de onderkant van de lat terug het veld in kwam. Verder had Freiburg aanvallend weinig te vertellen en was het wachten op een tweede treffer. Lukasz Piszczek raakte de paal en ook Axel Witsel en Reus lieten kansen onbenut. Invaller Paco Alcácer pakte uiteindelijk in de slotminuut wel zijn goaltje mee door de bal in een leeg doel te schieten na goed werk van Piszczek.

Dortmund heeft nu een voorsprong van zeven punten op de nummer twee Borussia Mönchengladbach, al heeft die ploeg nog wel een uitwedstrijd tegen RB Leipzig voor de boeg. Bayern München volgt op een achterstand van negen punten als derde. De ploeg van Niko Kovac kan echter nog worden achterhaald door Leipzig en Eintracht Frankfurt, die op zondag in actie komen.

Uitslagen Bundesliga zaterdag
Fortuna Düsseldorf - FSV Mainz 0-1
Hannover 96 - Hertha Berlin 0-2
VfB Stuttgart - FC Augsburg 1-0
Borussia Dortmund - SC Freiburg 2-0
Werder Bremen - Bayern München 1-2
1899 Hoffenheim - Schalke 04 1-1