Sparta onderuit bij hekkensluiter Helmond Sport, FC Twente verliest ruim van Jong Ajax

H.Vviv

Sparta is er niet in geslaagd de koppositie over te nemen van Go Ahead Eagles. De nummer twee in de competitie verloor in de zestiende speelronde met 3-0 van Helmond Sport, de nummer laatst in de Keuken Kampioen Divisie.

Helmond Sport kwam halverwege de eerste helft op voorsprong na gemakkelijke gegeven strafschop, benut door Tibeau Swinnen. In de tweede helft was Helmond ook de betere ploeg en kwam dan ook terecht op een 2-0 voorsprong dankzij Nick de Louw. Een kwartier voor tijd maakte spits ook Arne Naudts ook nog de 3-0, waarmee eindelijk de eerste zege van het seizoen binnen is.

Sparta had aan een punt genoeg om weer koploper te zijn, maar ging dus met nul punten terug naar Rotterdam. TOP Oss kon daardoor de koppositie overnemen, maar de Ossenaren verloren thuis met maar liefst van 0-5 van Roda JC. Daardoor blijft Go Ahead Eagles aan de leiding, die maandag in actie komt tegen Jong PSV. FC Den Bosch, de nieuwe nummer twee speelt maandag tegen Jong Utrecht.

FC Twente
FC Twente, nummer vijf in de stand, verloor vanavond met 2-5 van Jong Ajax. Twente kwam thuis in de Grolsch Veste nog wel met 1-0 voor dankzij Javier Espinosa, maar bij rust stond Jong Ajax al met 1-3 voor dankzij treffers van Sven Botman, Sergino Dest en Jurgen Ekkelenkamp. Vlak na rust maakte Peet Bijen nog de 2-3, maar niet lang daarna was Jong Ajax al uitgelopen na een 2-5 voorsprong via Václav Cerny en Ekkelenkamp. 

Voor FC Twente was het alweer hun derde nederlaag in vier wedstrijden en alweer hun vierde thuisnederlaag dit seizoen. Ondanks de slechte serie staat FC Twente nog steeds op de vijfde plaats met maar drie punten achterstand op koplopers Go Ahead Eagles en FC Den Bosch, die wel een wedstrijd minder gespeeld hebben.

Overige uitslagen:
N.E.C. - FC Volendam 5-1
SC Cambuur - FC Eindhoven 1-3
MVV Maastricht - Jong AZ 1-1
FC Dordrecht - RKC Waalwijk 2-0
Telstar - Almere City 1-1