FOK! Wat een weer: droger, morgen regen

qltel

Opklaringen boven de westelijke helft van het land breiden zich langzaam in oostwaartse richting uit. Het is op de meeste plaatsen droog, maar langs langs de kust en later ook in noorden komen ook enkele buien voor. Met maxima rond 11°C wordt het vrij zacht. De wind is zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de loop van de dag neemt de wind iets af.

In de nacht naar zaterdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en langs de kust is nog steeds een enkele bui mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C, vlak aan zee enkele graden hoger. De wind is zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Zaterdag overdag neemt de bewolking van het westen uit snel toe en vanaf het einde van de ochtend breidt een gebied met regen zich uit over het land. De temperaturen komen in de middag niet boven de 8°C uit, in de avond loopt de temperatuur verder op naar boven de 10°C. De wind is zuid en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer naar krachtig, mogelijk hard. In de avond draait de wind naar zuidwest en neemt iets in kracht af. (Bron: KNMI)

Nederland

In Nerja in Spanje is het beter weer dan hier! (Foto: Kroezel)
In Nerja in Spanje is het beter weer dan hier! (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!