Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 48

Robbert Willegers

Voldoende keuze weer deze week maar na het bioscoopgeweld van The Crimes of Grindelwald toch nog wat rustig met grote releases. Wel een serieuze Oscar-contender, een animatiefilm die de bioscopen tijdens de kerstvakantie ongetwijfeld vol zal krijgen en een film over de achtergrond van Astrid Lindgren. 

Beautiful Boy

Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon. Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? De film staat hoog op diverse Oscar-lijstjes wat niet ondenkbaar is met topacteurs Carell en Chalamet. In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) eens te meer met een ontroerende film over hoop en onvoorwaardelijke liefde.

The Grinch

The Grinch is de achtste animatiefilm van Illumination en Universal Pictures, de makers van o.a. de Verschrikkelijke Ikke films, Minions, Huisdiergeheimen en Sing. Dit bekende kerstverhaal van Dr. Seuss gaat over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op kerst. Dit herkenbare verhaal over de magie van kerst is grappig, hartverwarmend en een visueel feestje voor de hele familie. In de originele versie met de stem van Benedict Cumberbatch als the Grinch. 18 jaar na de versie met Jim Carrey is de Grinch nu weer opnieuw in de bioscoop, maar in een veel populairdere animatie. De film heeft in de VS al goede zaken gedaan.

The Possession of Hannah Grace

Een schokkende geestuitdrijving loopt helemaal mis, waardoor een jonge vrouw komt te overlijden. Enkele maanden later heeft Megan Reed (Shay Mitchell, Pretty Little Liars) nachtdienst in een mortuarium wanneer er een zwaar toegetakeld lichaam wordt binnengebracht. Terwijl ze in haar eentje opgesloten zit in de keldergangen krijgt Megan afgrijselijke visioenen. Zij begint te vermoeden dat er nog steeds een kwaadaardige geest in het dode lichaam van Hannah Grace zit. Geregisseerd door Diederik van Rooijen (Penoza, Daglicht).

I Still See You

Negen jaar geleden scheurde de wereld open; een apocalyptische gebeurtenis waarbij de scheiding tussen leven en dood vervaagde. Spookachtige wezens genaamd Remnants leven nu samen met de levenden. Na jaren van wederzijdse harmonie bedreigt een Remnants het leven van een jong meisje. Hij stuurt haar op een missie die haar leven voor altijd verandert. Scoort op IMDB net een 5,7 dus dat is nog net voldoende.

Niet Schieten

De negenjarige David van de Steen verliest in één klap zijn moeder, zijn vader en zijn zus tijdens een overval van de Bende van Nijvel in Aalst. Zijn grootvader, Albert, staat voor de haast onmogelijke opdracht om David terug een perspectief in het leven te geven, een toekomst. Gebaseerd op waargebeurde feiten, uit het boek ‘Niet Schieten, dat is mijn papa’ van David van de Steen en Annemie Bulté.

Becoming Astrid


Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.