Palmeiras onttroont aartsvijand als kampioen Brazilië

heywoodu

Palmeiras mag zich voor de tiende keer landskampioen van Brazilië noemen. Aan de hand van trainer Luiz Felipe Scolari werd zondag met 0-1 gewonnen bij Vasco da Gama, waarmee de ploeg na 37 van de 38 speelronden niet meer te achterhalen is.

Vorig jaar ging de titel nog naar het eveneens uit São Paulo afkomstige Corinthians, de aartsvijand van Palmeiras - wedstrijden tussen de twee clubs staan hoog op de ranglijsten van felste derby's ter wereld. Corinthians bakt er dit jaar echter weinig van en staat op een twaalfde plek.

Door twee opeenvolgende nederlagen was Internacional deze maand afgehaakt in de strijd om hun eerste landstitel in decennia, waardoor alleen Flamengo nog over was. Die ploeg won zondagavond wel met 0-2 bij Cruzeiro, maar bij winst van Palmeiras in Rio de Janeiro was dat zinloos.

Tegen Vasco tekende Deyverson na zeventig minuten voor de enige goal van de wedstrijd, waardoor het feest in - een deel van - São Paulo los kon barsten. Het is een titel die halverwege het seizoen zeker niet meer werd verwacht: in juli stapte Scolari in als coach terwijl de ploeg op de zevende plek stond. Met de legendarische Felipão aan het roer ging het echter geweldig, met de tiende titel als bekroning.