Kater voor Koeman in vierde duel met Fenerbahçe

Redactie

Erwin Koeman heeft voor het eerst een wedstrijd verloren als hoofdcoach van Fenerbahçe. De club uit Istanbul ging onderuit op bezoek bij Trabzonspor.

Nadat Koeman met een gelijkspel tegen Galatasaray (2-2) debuteerde als hoofdtrainer van Fenerbahçe, volgden voor de interlandonderbreking zeges op Anderlecht en Alanyaspor (beide 2-0). Op bezoek bij Trabzonspor werd men na een klein half uur voetballen gered door Harun Tekin. De doelman dook een strafschop van Rodallega uit de hoek, nadat Islam Slimani de bal na een vrije trap van Yusuf Yazici met de hand had beroerd in het eigen strafschopgebied.

Kort na rust moest Fenerbahçe alsnog buigen voor de aanvalsdrift van Trabzonspor. João Pereira bracht de bal vanaf de rechterkant van het veld in de doelmond van de bezoekers, waarna Novak Tekin met het hoofd kansloos liet: 1-0. Het team van Koeman ontsnapte daarna in korte tijd tweemaal aan een tweede tegentreffer. Novak schoot na een knappe rush alleen voor Tekin hoog over, terwijl Abdülkadir Ömür met een fraai balletje de lat raakte.

Daardoor hield Fenerbahçe uitzicht op een resultaat. Koeman bracht Mehmet Ekici en Baris Alici als invallers binnen de lijnen om wat te forceren, maar de Nederlander moest een kwartier voor tijd opnieuw een bittere pil slikken met zijn manschappen. José Sosa vond vanaf een meter of achttien op schitterende wijze de verre hoek en verdubbelde zo de voordelige marge voor Trabzonspor. Michael Frey deed daarna nog wel wat terug namens Fenerbahçe, maar de gelijkmaker bleef op miraculeuze wijze uit: Frey en Slimani teisterden beiden de lat in de absolute slotfase.

Fenerbahçe staat door deze nederlaag nu op dertien punten uit evenveel duels. Slechts drie ploegen uit de Süper Lig hebben er minder.