Spelersbus Boca aangevallen met stenen, finale nog verder uitgesteld

Redactie

De aftrap van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors is zaterdagavond met een uur uitgesteld.

De aanloop naar de return van de finale verloopt behoorlijk tumultueus. De spelers van Boca Juniors zouden volgens verschillende Argentijnse media in aanraking zijn gekomen met traangas, op weg naar het stadion. Verschillende spelers hebben bij hun aankomst in El Monumental moeten overgeven in de kleedkamer.

Het is nog onduidelijk hoe de spelers van Boca in aanraking zijn gekomen met traangas. Op beelden is te zien dat de bus bij aankomst bij het stadion van aartsrivaal River Plate bekogeld wordt met verschillende voorwerpen. Volgens een lezing is er daarbij ook traangas gegooid, als vergelding voor de actie van Boca-supporters in 2015. Destijds werd er pepperspray in de spelerstunnel gespoten, waarna de spelers van River Plate last kregen van de ogen.

Het duel werd destijds gestaakt, waarna Boca Juniors uit de Copa Libertadores werd gezet. Volgens een andere lezing is het traangas door de politie gebruikt om de weg vrij te maken voor de bus van Boca Juniors. Op die manier zouden de spelers in aanraking zijn gekomen met het traangas. Op beelden is te zien hoe Carlos Tévez ondersteund moet worden bij de aankomst in El Monumental. Boca Juniors heeft aan de CONMEBOL gevraagd of medici kunnen controleren of de spelers in staat zijn om te spelen. De aftrap is daarom uit gesteld naar 22:00 uur (Nederlandse tijd).

Update 22.19 uur: De aftrap van de finale is inmiddels verplaatst naar 00.00 uur, zo maakte de Zuid-Amerikaanse bond zojuist bekend.