Schaatser Mikhailov stunt met winst op massastart

heywoodu

Tijdens de World Cup schaatsen in Tomakomai heeft Vitaly Mikhailov voor een forse stunt gezorgd. De Wit-Rus pakte de winst op het Japanse buitenijs en deed dat door het hele peloton voor te blijven.

De 32-jarige Mikhailov ging er bijna gelijk na de start vandoor en kreeg zijn elf jaar jongere landgenoot Aliaksei Kirpichnik met zich mee. Niemand had zin om de achtervolging te leiden, waardoor Mikhailov ook na het afhaken van Kirpichnik op kop bleef rijden.

Een kleine versnelling in het peloton kwam veel te laat: de Wit-Rus kwam bijna tien seconden voor de rest als winnaar over de streep. Um Cheon-hu uit Zuid-Korea won de sprint van de groep daarachter en klopte de Belg Bart Swings. Kars Jansman en Chris Huizinga kwamen met de tiende en vijftiende plek niet in de buurt van de prijzen.

Bij de vrouwen kwam het wel 'gewoon' aan op een eindsprint. Daarin leek Francesca Lollobrigida de winst te gaan pakken, maar de Italiaanse werd op de streep geklopt door Kim Bo-reum uit Zuid-Korea. Ivanie Blondin pakte namens Canada de derde plek, Melissa Wijfje en Esmee Visser eindigden als negende en twaalfde.

De volledige uitslag van de mannenwedstrijd is hier te vinden, die van de vrouwen staat hier.