Nog geen Nederlands judosucces op Grand Slam Osaka

Boris (borisz)

De Nederlandse judoka's zijn op de tweede dag van de Grand Slam in Osaka niet in de buurt van een medaille gekomen. Frank de Wit werd zevende en Juul Franssen vloog er al uit in de tweede ronde.

De Wit, vorig weekeinde nog goed voor zilver bij de Grand Prix in Den Haag, was in de klasse tot 81 kilogram als eerste geplaatst en had een bye in de eerste ronde. Hij won nog wel van de Fransman Nicolas Chilard en de Georgiër Nugzari Tatalashvili, maar verloor vervolgens de kwartfinales van de Japanner Takeshi Sasaki. In de herkansing verloor hij vervolgens met een golden score van een andere Japanner, Takanori Nagase.

Franssen (-63 kg) mocht eveneens eerste ronde overslaan. Ze verloor daarna direct met ippon van de Italiaanse Edwige Gwend. De judoka werd vorige week in Den Haag zevende. Vrijdag werd lichtgewicht Tornike Tsjkadoea (-60 kg) ook in de tweede ronde uitgeschakeld. 

Jesper Smink, Noël van ’t End (-90 kg), Michael Korrel (-100 kg), Henk Grol en Jur Spijkers (+100 kg) mogen het zondag nog proberen om een medaille te veroveren.