Boksster Fontijn verliest WK-finale opnieuw

heywoodu

Boksster Nouchka Fontijn is er ook bij afwezigheid van Claressa Shields niet in geslaagd een mondiale titel te veroveren. De Amerikaanse klopte de Rotterdamse in de WK-finale en de olympische finale van 2016, waarna ze prof werd, maar ook zonder Shields moest Fontijn genoegen nemen met zilver.

In de finale van het middengewicht, de klasse tot 75 kilogram, nam Fontijn het op tegen de Chinese Li Qian. Daar verloor ze in 2014 in de halve finales van het WK van, waarna ze twee jaar later in de halve eindstrijd van de Spelen revanche nam. In New Delhi was de Chinese echter een maatje te groot: drie juryleden scoorden het duel 29-28 voor Li, één ging voor 30-27 en één jurylid koos opvallend genoeg juist voor 30-27 voor Fontijn.

Het stadion in New Delhi barstte eerder op de dag al volledig uit haar voegen bij de eerste finale. In de klasse tot 48 kilogram won de 35-jarige Indiase MC Mary Kom, één van de grootste sporthelden ooit in India, haar zesde wereldtitel met een overtuigende zege op de Oekraïnse Hanna Okhota.