Buijs vreest dat Doan in januari al onhoudbaar is voor FC Groningen

Redactie

FC Groningen-trainer Danny Buijs houdt rekening met een winters vertrek van Ritsu Doan. De talentvolle Japanner staat op de radar van talloze clubs.

De Japans international maakt een stormachtige ontwikkeling door en wordt regelmatig in verband gebracht met clubs uit het buitenland. Volgens de coach is Doan niet meer te houden voor de Trots van het Noorden. Mocht hij in januari niet vertrekken, dan verwacht Buijs dat de aanvallende middenvelder in de zomer vertrekt.

Doan keerde vrijdag terug bij FC Groningen na interlands tegen Venezuela (1-1) en Kirzigië (4-0). "Ik heb met hem gesproken en zag een vrolijke en enthousiaste Doan voor me", zegt Buijs in gesprek met het Dagblad van het Noorden . "Hij heeft zijn familie nog even ontmoet in Japan, heeft weer twee kruisjes achter zijn naam en is fit gebleven. Voor hem was het een uitstekende week.”

Buijs is ervan overtuigd dat Doan met zijn gedachten nog volledig bij FC Groningen zit en nog niet bij een nieuwe club. “Hij oogt juist heel ontspannen op dit moment in tegenstelling tot die laatste fase van de zomerperiode”, aldus Buijs, verwijzend naar de interesse van CSKA Moskou.

"Dat heeft natuurlijk te maken met het gegeven dat hij intussen is uitgegroeid tot een volwaardig A-international en het feit dat hij zich in de Eredivisie intussen ook goed heeft laten zien. Dat geeft hem vertrouwen. Als er niks tussen komt, is hij volgende zomer sowieso weg. De vraag is of het niet al deze winter gebeurt. Ik hoop uiteraard op een paar maanden later, maar dat is niet aan mij."