Titanenstrijd voor 8 miljoen euro tussen Woods en Mickelson: Winner takes it all

TargaFlorio

Tiger Woods en Phil Mickelson gaan vrijdagavond 20.00 uur Nederlandse tijd op de Shadow Creek Golf Course in de buurt van Las Vegas een tweestrijd aan. Inzet voor het duel over achttien holes tussen de twee beste golfers van de afgelopen twintig jaar is acht miljoen euro.

De twee Amerikanen hebben beide een lange succesvolle staat van dienst. De 48-jarige Mickelson is sinds 1992 actief op de PGA Tour. In totaal heeft hij 43 toernooizeges, waaronder vijf majors. De erelijst van zijn zes jaar jongere landgenoot Woods is nog iets imposanter. Sinds 1996 actief en in die periode won hij veertien majors en in totaal tachtig toernooien.

The Match: Phil Mickelson vs Tiger Woods (Pro Shots / Action Images)
The Match: Phil Mickelson vs Tiger Woods (Pro Shots / Action Images)

De wedstrijd over achttien holes wordt gespeeld volgens het matchplay-formaat. Dus voor elk gewonnen hole krijgt de winnaar een punt. In theorie kan de winnaar dus na tien holes bekend zijn.

Naast de acht miljoen euro voor de winnaar hebben de golfers onderling ook nog enkele weddenschappen afgesproken. Bijvoorbeeld wie op een bepaalde hole het dichtst bij de hole slaat. De geldbedragen van deze weddenschappen gaan naar een goed doel.

Voor Nederlandse kijkers is het duel vanaf 20.00 uur live te zien op Ziggo Sport Golf. Vanaf 23.40 uur ook op Ziggo Sport kanaal 14.