Boksster Fontijn naar WK-finale, brons voor Betrian

heywoodu

Op het wereldkampioenschap boksen voor vrouwen in New Delhi heeft Nouchka Fontijn voor de tweede keer op rij de finale gehaald in het middengewicht (-75kg). De 31-jarige Rotterdamse was in de halve eindstrijd te sterk voor Lauren Price uit Wales.

Het duel tussen Fontijn en Price kende geen duidelijk betere boksster, maar drie van de vijf juryleden besloten om de Nederlandse met 29-28 als winnares aan te wijzen, terwijl de andere twee het 28-29 voor Price gaven.

Fontijn kan zaterdag na olympisch zilver en WK-zilver haar eerste mondiale titel pakken als ze Li Qian verslaat. De Chinese was in 2014 in de halve finales van het WK te sterk voor Fontijn, die op de Spelen in Rio twee jaar later revanche nam in de halve eindstrijd. De finalesessie begint om 11.30 uur Nederlandse tijd en is live te zien via het YouTube-kanaal van de Indiase boksfederatie. De volgorde van de gevechten is hier te vinden.

De van het kickboksen overgestapte Jemyma Betrian maakte dit WK een uitermate sterke indruk in het vedergewicht (-57kg), maar ze sneuvelde in de halve finales. Tegen Ornella Wahner uit Duitsland leek de koek op bij de Nederlandse en dat zagen alle vijf juryleden: vier gaven het 28-29 voor Wahner, één ging zelfs voor 27-30. De debuterende Betrian gaat wel naar huis met brons.

De sessie van vrijdag, met Betrian vanaf 1:07:00 uur en Fontijn vanaf 2:01:00 uur (Bron: YouTube)