Handbalsters kloppen Angola in uitzwaaiwedstrijd voor EK

heywoodu

De Nederlandse handbalsters hebben de uitzwaaiwedstrijd voor het Europees kampioenschap van de komende maand gewonnen. In Eindhoven werd Angola met 32-29 geklopt, waarbij bondscoach Helle Thomsen haar ploeg geen geweldige indruk zag maken.

Nycke Groot en Angela Malestein lagen ziek op bed, Maura Visser was wegens persoonlijke redenen nog afwezig. Estavana Polman was na afloop licht tevreden: "We zijn nog heel, we hebben gewonnen en we zijn klaar voor het EK. Daar moeten we eerst de poule maar eens door zien te komen, daarna zien we wel verder." Net als Dione Housheer was Polman goed voor vijf goals. 

Op vrijdag 30 november trekt de ploeg richting Frankrijk. Nog maar tien van de zestien speelsters zijn bekend, de overige zes worden tijdens een trainingsstage op Papendal nog aangewezen. Aanvoerder Danick Snelder is er in elk geval niet bij: de cirkelspeelster kampt met een rugblessure en wordt vervangen door Jessy Kramer.

Op 1 december begint Nederland het EK met een duel tegen Hongarije, waarna ook Spanje en Kroatië in de groepsfase nog volgen. Nederland verloor de vorige EK-finale met 30-29 van Noorwegen en pakte vorig jaar brons op het WK.