OM looft 100.000 euro uit voor Ridouan Taghi

Monique Verlind (DJMO)

In het onderzoek naar de verblijfplaats van Ridouan Taghi (40) heeft het Openbaar Ministerie (OM) de beloning verhoogd naar 100.000 euro. Eenzelfde bedrag wordt ook uitgetrokken voor informatie die leidt tot de opsporing en aanhouding van Said Razzouki (46).

Beiden worden verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever - bij verschillende liquidaties. Met de verhoging van het geldbedrag van 25.000 naar 100.000 euro is sprake van de hoogste beloning ooit door het OM uitgeloofd.

Topprioriteit
De reden daarvoor is dat politie en OM met spoed op zoek zijn naar beide verdachten. De opsporing van deze verdachten is topprioriteit voor OM en politie. Zij zijn naar voren gekomen in het onderzoek Marengo, dat onder leiding van officieren van justitie van het Landelijk Parket en het arrondissementsparket Midden-Nederland wordt uitgevoerd.

Zowel Taghi als Razzouki zijn eerder dit jaar op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Zij staan bovendien op de Most Wanted lijst van Europol.Op de website van de politie staat ook beeldmateriaal van de gezochte verdachten.

Buitenland
Zeer waarschijnlijk houden de verdachten zich schuil in het buitenland, verplaatsen ze zich regelmatig en maken ze gebruik van wisselende identiteiten. Naar verwachting ligt actuele en betrouwbare informatie over hun verblijfplaatsen bij personen die behoren tot de groep van vertrouwelingen van Taghi en Razzouki.

Het OM en de politie hebben goede hoop dat met de verhoogde beloning het stilzwijgen rond de voortvluchtige verdachten doorbroken kan worden. Het ongekend hoge bedrag van de beloning kan mensen over de streep trekken de gouden tip te geven.

Opsporingslijn
De politie is bereikbaar via de gratis opsporingslijn 0800-6070. Vanuit het buitenland kan worden gebeld naar (+31)79-345 9 876. Wie liever spreekt met iemand van het Team Criminele Inlichtingen kan bellen met nummer (+31)79 345 8 999. Tips kunnen anoniem worden gegeven. Het publiek wordt aangeraden de verdachten niet zelf te benaderen, maar contact op te nemen met de politie wanneer een van de verdachten wordt gezien.

OM zet 100.000 euro op Ridouan Taghi (Foto: Openbaar Ministerie/Politie.nl)
OM looft 100.000 euro uit voor Ridouan Taghi (Foto: Openbaar Ministerie/Politie.nl)