O'Neill en Keane weg bij Ierse nationale ploeg

Redactie

Ierland gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach. De samenwerking met Martin O'Neill en assistent Roy Keane is beëindigd.

"Ik wil Martin, Roy en de technische staf bedanken voor de impact die zij hebben gehad. Er zijn in Martin's periode veel hoogtepunten geweest en de grootste was Euro 2016, een toernooi dat nog lang in het geheugen van de Ierse fans zal voortleven", reageert John Delaney, de baas van de Ierse voetbalbond.

O'Neill werd in 2013 bondscoach van Ierland en onder zijn leiding haalde de ploeg op het EK in Frankrijk de laatste zestien. Bij de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland strandde Ierland in de play-offs tegen Denemarken. Na de 0-0 in Denemarken werd het in Dublin 1-5. De slechte resultaten in 2018 zijn voor de Ierse bond een reden om in te grijpen.

Ierland wist dit kalenderjaar namelijk maar één keer te winnen, in een oefenduel met de Verenigde Staten (2-1). De 0-0 van maandag tegen Denemarken betekent dat het team van O'Neill al vier wedstrijden op rij niet heeft gescoord. Ierland is mede door die slechte reeks gedegradeerd naar Nations League C.