Utrecht-spits weer maandenlang uitgeschakeld

Redactie

FC Utrecht heeft nog weinig plezier beleefd aan Simon Makienok. De boomlange spits moet weer geopereerd worden en heeft dan maanden revalidatie nodig.

Dat maakt de Deense aanvaller zelf bekend via Instagram, nota bene op zijn 28e verjaardag. Makienok kwam in de zomer van 2017 over van Palermo en kort na zijn komst scheurde hij zijn voorste kruisband af in de rechterknie. Zo kwam hij het hele vorige seizoen maar tot twee wedstrijden en ook dit jaar staat de teller pas op 83 minuten in drie Eredivisie-wedstrijden.

Sinds half september zit hij echter alweer langs de kant met stijfheid en zwellingen in de knie. Diverse experts bekeken het gewricht en de uitkomst is dat hij een nieuwe, kleine ingreep nodig heeft. "Die operatie zal snel plaatsvinden en daarna heb ik enkele maanden nodig voor revalidatie", schrijft de aanvaller.

Daarmee krijgen de fans eindelijk een update en dat was hard nodig volgens Makienok. "Veel mensen vroegen mij waarom ik al enige tijd niet heb getraind en geen wedstrijden speel. De waarheid is dat ik weer last heb gekregen van mijn knie. Ik heb er alles aan gedaan om te herstellen zonder operatie, maar dat is helaas niet gelukt.”

De spits ligt nog tot medio 2020 vast in de Galgenwaard. FC Utrecht is zonder hem bezig aan een wisselvallig seizoen. Goede resultaten worden afgewisseld met teleurstellende resultaten en dat levert de ploeg van de tussentijds ingestapte Dick Advocaat een voorlopige achtste plaats op. De club staat echter maar twee punten achter plek vier, want de subtop zit dicht bij elkaar.