'Schwaab kan verlengen, Isimat en Ramselaar mogen weg'

Redactie

Daniel Schwaab mag zich verheugen op een langer verblijf bij PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad wil de club tijdens de winterstop met hem om tafel.

De lokale krant stelt dat beide partijen willen 'aftasten of een langere samenwerking mogelijk is'. Sinds 2016 staat hij onder contract bij PSV en na een matig debuutjaar is hij sinds vorig jaar een gewaardeerde basiskracht. Onder Phillip Cocu speelde hij zich in het elftal en ook bij diens opvolger Mark van Bommel is hij een vaste waarde in de verdediging.

Daar vormt hij een duo met Nick Viergever, die Nicolas Isimat-Mirin zijn plekje in de ploeg afnam. Daarom lijkt de Franse sfeermaker in de selectie nu op weg naar de uitgang. De 27-jarige centrumverdediger heeft nog een contract tot aankomende zomer en PSV is bereid om mee te werken aan een vertrek. Dat is de laatste mogelijkheid om nog iets aan hem te verdienen.

Bart Ramselaar mag volgens de lokale krant ook weg. Bij Van Bommel hoeft hij niet op speeltijd te rekenen en de 22-jarige middenvelder slaagde er in de zomer niet in om weg te komen, dus wil men nu nogmaals kijken of het mogelijk is om hem af te vloeien bij de club. Daarbij kan zijn nog twee jaar lopende contract wel voor een obstakel zorgen.