Curlers geven stunt uit handen en verliezen weer twee keer op EK

heywoodu

Het gaat nog niet zo best met de Nederlandse curlers op het EK in Tallinn. Skip Jaap van Dorp en zijn ploeg staan na zeven wedstrijden stijf onderaan met zeven nederlagen.

Verliespartijen zes en zeven kwamen dinsdag en weer was het recept hetzelfde: Nederland speelde helemaal niet slecht - zeker gezien de sterke tegenstanders van dinsdag - maar kwam weer net tekort.

De dag werd geopend met een duel tegen het Schotland van Bruce Mouat, twee jaar terug nog wereldkampioen junioren en dit jaar al goed voor WK-brons. De Schotten openden met drie punten in het eerste end, maar Nederland nam in het vijfde end brutaal de leiding: 5-4. Mouat en co scoorden in de volgende drie ends echter vier punten en trokken met 5-8 alsnog de winst naar zich toe.

De avondwedstrijd was vooraf al een bijzonder moeilijke opgave, want Nederland speelde tegen het team van de Zweed Niklas Edin: olympisch zilver in Pyeongchang, brons in Sochi en drievoudig - en regerend - wereldkampioen.

Edin en zijn mannen hadden het geenszins makkelijk en na zes ends stond er zowaar een 4-3 voorsprong op het bord voor Nederland. Drie punten in het zevende end hielpen Zweden naar de leiding en in de laatste twee ends konden ze het afmaken: 5-9, waardoor Nederland naast een stunt greep.