NFL: Episch duel tussen topteams Rams en Chiefs

heywoodu

Monday Night Football in de NFL had maandagavond een prachtig affiche: de Los Angeles Rams ontvingen de Kansas City Chiefs, twee teams die negen van hun eerste tien wedstrijden gewonnen hadden. Het werd een waar klapstuk, sterker nog: het werd de eerste keer ooit in de NFL dat beide teams in een wedstrijd de 50 punten haalden.

We kunnen hier alle touchdowns wel één voor één op gaan noemen, maar met een gigantisch aantal van veertien stuks zou dat een beetje langdradig worden. De twee quarterbacks schitterden: Jared Goff gooide 413 yards voor de Rams, Patrick Mahomes kwam zelfs tot 478 yards. Hij gooide maar liefst zes touchdown passes, twee meer dan Goff, maar zelfs dat bleek niet genoeg om de Rams te verslaan in een kolkend Coliseum.

Een van de sterren van de wedstrijd was de in Nigeria geboren linebacker Samson Ebukam (Rams), die in het tweede kwart met een fumble return touchdown voor een 23-17 voorsprong zorgde. Aan het einde van het derde kwart maakte hij ook nog eens een interception, waarna hij er vandoor ging voor een 25-yard touchdown return en 40-30.

De Chiefs kwamen in het vierde kwart terug dankzij de tweede touchdown van Tyreek Hill - een weergaloze 73-yard pass van Mahomes - en een touchdown van Allen Bailey na een fumble van de Rams: 40-44.

Vervolgens was het aan Gerald Everett om de show te stelen. De tight end werd bereikt door Goff en bracht de Rams weer aan de leiding, maar met minder dan drie minuten te spelen namen de Chiefs het heft weer in handen na een touchdown pass van Mahomes op Chris Conley.

Het bleef maar heen en waar gaan en met minder dan twee minuten op de klok ramde LA dan toch naar de winst in een van de meest explosieve wedstrijden ooit: Goff bereikte Everett met een 40-yard pass en de tight end bracht de Rams weer op voorsprong. Die 54-51 bleek dan eindelijk de eindstand te zijn van een historische wedstrijd, die de bijna tachtigduizend aanwezige toeschouwers in elk geval nooit meer zullen vergeten.

Rams - Chiefs (Bron: YouTube)