Bokser Pacquiao verdedigt wereldtitel in januari tegen Broner

heywoodu

Bokslegende Manny Pacquiao zal op 19 januari zijn WBA-wereldtitel in het weltergewicht (-66,7kg) verdedigen. In de MGM Grand Garden Arena in Paradise - bij het grote publiek doorgaans Las Vegas genoemd - neemt de 39-jarige Filipijnse grootheid het dan op tegen de Amerikaan Adrien Broner.

Dat gevecht zat er al even aan te komen, maar inmiddels is het ook officieel aangekondigd. Pacquiao keerde in juli terug in de ring, nadat hij vorig jaar weer eens zijn afscheid aankondigde. De Argentijn Lucas Matthysse moest er op knock-out aan geloven en kon zijn WBA-titel weer inleveren bij Pacquiao, de enige bokser ooit die in acht verschillende gewichtsklassen een wereldtitel heeft gepakt, sinds hij in 1998 voor het eerst kampioen werd.

Pacquiao betreed de ring in Paradise met een 60-7, plus twee gelijke spelen. De 29-jarige Broner won in zijn loopbaan meerdere wereldtitels, maar kon zijn vorige twee partijen niet winnen. In juli vorig jaar was Mikey Garcia te sterk, in april eindigde het duel met Jessie Vargas onbeslist. De WBA-titel in het weltergewicht was in 2013 in zijn bezig, terwijl hij tussen 2011 en 2016 ook in drie andere gewichtsklassen wereldkampioen is geweest.