NHL: Panthers winnen spektakelstuk in Ottawa, Flames verschroeien Golden Knights

heywoodu

De ijshockeyers van de Florida Panthers hebben op bezoek bij de Ottawa Senators een waar spektakelstuk gewonnen. In het Canadian Tire Centre werd het 5-7 voor de Panthers.

Matt Duchene bracht de Senators in de eerste periode op 1-0, maar nog voor de periode voorbij was kreeg de thuisploeg vier goals om de oren: Troy Brouwer, Aleksander Barkov, Jared McCann en Evgenii Dadonov waren trefzeker. Duchene opende de score in de tweede periode ook en dankzij Drake Batherson hadden de Senators weer wat hoop: 3-4.

Michael Haley en Frank Vatrano brachten de Panthers naar 6-3, beiden scoorden op aangeven van de Fin Juho Lammikko, die uiteindelijk vier assists gaf. Zack Smith en Brady Tkachuk brachten de Senators tot op één goal (5-6), maar Mike Hoffman gooide de boel in het slot door in zijn zestiende opeenvolgende wedstrijd een punt (goal of assist) te pakken.

De Calgary Flames kregen bezoek van de Vegas Golden Knights, die na hun fenomenaal goede debuutseizoen nu juist bepaald niet best bezig zijn. Na één periode stond het al 5-0 voor de Flames, onder meer door twee goals van Sean Monahan. Matthew Tkachuck maakte in de tweede periode zijn tweede, Sam Bennett zorgde zelfs nog voor de helft van het duel voor 7-0, waarna twee Vegas-goals in de derde periode nutteloos waren.

In Vancouver kregen de Canucks klop van de Winnipeg Jets, waar de Fin Patrik Laine zijn zesde hattrick in de NHL scoorde. Na een 1-4 stand kwamen de Canucks nog terug tot 3-4, maar Laine sloot de deur met twee goals in de derde periode.

Uitslagen NHL maandag
New York Rangers - Dallas Stars 2-1
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 4-5 OT
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 4-2
Montreal Canadiens - Washington Capitals 4-5 OT
Ottawa Senators - Florida Panthers 5-7
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 3-2
St. Louis Blues - Los Angeles Kings 0-2
Calgary Flames - Vegas Golden Knights 7-2
Vancouver Canucks - Winnipeg Jets 3-6

Flames - Golden Knights (Bron: YouTube)

Senators - Panthers (Bron: YouTube)