Van Dijk: "Ik ben echt ontzettend trots op het team"

Redactie

Virgil van Dijk groeide maandagavond uit tot grote held van het Nederlands elftal door in de negentigste minuut voor de 2-2 te zorgen tegen Duitsland.

Oranje werd door het gelijke spel groepswinnaar en daardoor plaatste het zich voor de finaleronde van de Nations League. "Het was vandaag allemaal net niet", erkent Van Dijk voor de camera van de NOS . "Het liep niet, we konden geen druk zetten. We hadden wel veel de bal, maar het liep net niet."

Na twintig minuten spelen keek het Nederlands elftal tegen een 2-0 achterstand aan. "In de rust zeiden we tegen elkaar dat we het nu echt moesten laten zien tegen een zware tegenstander. We wilden ons revancheren van de eerste helft. Ook bij de goals kwamen we steeds net een stapje te laat. Hun spitsen waren constant in beweging en daar hadden we het lastig mee. Daar moeten we van leren, maar we hebben uiteindelijk karakter getoond."

Van Dijk werd in de slotfase van de wedstrijd naar voren gestuurd door bondscoach Ronald Koeman. Om dit over te brengen gaf hij een briefje dat via Kenny Tete en Matthijs de Ligt de aanvoerder bereikte. "Daarop stond dat ik naar voren moest en de formatie waarmee we moesten spelen stond erop. Het pakte goed uit. Ik probeer samen met Luuk de Jong voor oorlog te zorgen daar. De bal viel goed en ik raak 'm heerlijk. Het is geweldig voor deze groep en een beloning voor ons harde en goede werk van de afgelopen periode."

"Ik ben echt ontzettend trots op het team. Er komen mooie wedstrijden aan voor ons", besluit Van Dijk, die zijn derde doelpunt maakte in zijn 24e interland.