Rallyrijder Mikkelsen crasht na ontmoeting met tractor op parcours

heywoodu

De rally van Australië, de laatste rally van het WK, is donderdagavond (Nederlandse tijd) van start gegaan, maar voor de Noor Andreas Mikkelsen is het al voorbij. De nummer zes in het WK kwam onderweg een tractor tegen en reed vervolgens tegen een boom.

Met navigator Anders Jæger-Synnevaag was Mikkelsen onderweg in zijn Hyundai i20 Coupé, waarbij ze negende stonden in het klassement. Tijdens de derde proef reed er plotseling een tractor op het parcours, waardoor Mikkelsen duidelijk afgeleid werd. Een paar bochten later reed hij tegen een boom en was de rally voorbij, gelukkig wel zonder verwondingen. Hoe de tractor het parcours op is gekomen is nog onduidelijk.

In Australië strijden drie man om de wereldtitel. Veelvoudig kampioen Sebastien Ogier staat aan de leiding in het WK, maar de Belg Thierry Neuville volgt hem op de hielen. Ook Ott Tänak heeft nog een kansje, maar de Est zal dan ook moeten hopen dat Ogier en Neuville bijzonder slecht scoren. Tänak staat vooralsnog op de zesde plek, boven de twee andere kandidaten, maar de verschillen zijn nog uiterst klein.

Mikkelsen en de tractor (Bron: YouTube)