Kroatië klopt Spanje in Nations League-thriller, België verslaat IJsland

heywoodu

In groep 4 van divisie A in de Champions League is er nog altijd hoop voor Kroatië. De ploeg wist thuis in Zagreb na een ware thriller te winnen van Spanje: 3-2, waardoor winst op Engeland zondag zelfs nog groepswinst zou betekenen voor de WK-finalist. Spanje kan alleen de groepswinst nog pakken als Kroatië en Engeland tot een remise komen.

In de eerste helft knalde Ivan Perisic de bal op de paal, terwijl een paar andere kansen ook mis gingen. De Kroatische voorsprong kwam er in de tweede helft wel: Andrej Kramaric profiteerde van een Spaanse fout, maar Dani Ceballos werkte de gelijkmaker al snel tegen de touwen.

Dankzij Tin Jedvaj kwamen de Kroaten weer op voorsprong, waarna Alvaro Morata zag hoe Sime Vrsaljko de gelijkmaker uit het doel hield. Diezelfde Vrsaljko maakte even later echter hands: penalty voor Spanje, benut door Sergio Ramos. Toch won Kroatië nog, want Jedvaj slaagde er in blessuretijd in om David de Gea nog een keer te kloppen.

In groep 2 van divisie A pakte België de derde opeenvolgende zege. IJsland was weliswaar al gedegradeerd, maar in het mistige Brussel hadden de Belgen er toch moeite mee. Eden Hazard brak de boel na een dik uur open, waarna Thomas Meunier de bal klaar kon leggen voor Michy Batshuayi.

Diezelfde Batshuayi tekende in de slotfase ook nog voor de 2-0, dankzij een fout van Hannes Thór Halldórsson, oud-keeper van N.E.C. Nijmegen. Zonder onder meer Romelu Lukaku en Kevin de Bruyne speelde Axel Witsel alweer zijn honderdste interland.

Uitslagen Nations League donderdag
A2: België - IJsland 2-0
A4: Kroatië - Spanje 3-2
B3: Oostenrijk - Bosnië & Herzegovina 0-0
C2: Griekenland - Finland 1-0
C2: Hongarije - Estland 2-0
D1: Kazachstan - Letland 1-1
D1: Andorra - Georgië 1-1
D2: Luxemburg - Wit-Rusland 0-2
D2: San Marino - Moldavië 0-1